martijnenmarcelle.reismee.nl

Nog niet de hele wereld maar wel ‘werelds’..

…onvoorstelbaar hoe snel de afgelopen zes en een halve maand in Zuid-Amerika voorbij zijn gevlogen en vooral wat we samen allemaal mee hebben mogen maken. Dankbaar, gelukkig, trots, blij, zoveel indrukken, nieuwe mensen leren kennen, dingen geleerd, nog nieuwsgieriger geworden naar alles, kennis gemaakt met andere culturen, lekker eten, kleine dingen leren waarderen, veel Spaans mogen praten, dansen, lachen…teveel om op te noemen.

Brazilië, Argentinië, Chili, Bolivia, Peru, Ecuador, Colombia, Cuba, stuk voor stuk geweldige landen en wat een gastvrije mensen overal, zo open, liefdevol en betrokken. Waar je ook kwam overal stond de deur open en ontvingen de mensen je alsof je familie was. Ook al hadden ze zelf weinig geld, nog werd je gastvrij ontvangen en werd hetgeen wat in huis was vol trots laten zien, soms even slikken voor ons maar voor hen de realiteit, vooral de week in Cali en de afsluiting op Cuba hebben veel indruk op ons gemaakt.

We keren terug met een zeer voldaan en trots gevoel, we hadden geen plan van te voren en hebben meer gezien en gedaan en genoten dan we ooit konden bedenken. Geweldig om nieuwe vriendschappen op te bouwen en de andere denkwijze te ervaren die je krijgt tijdens het reizen. Geen seconde hebben we spijt gehad van de keuze om deze reis te mogen maken, integendeel…..

Wij hebben geleerd nog gelukkiger te zijn dan ooit met alles wat we hebben in Nederland, en dat is luxe; een huis met alles erop en eraan, elke dag kunnen kiezen wat je gaat eten een kast vol met kleren voor elk weerstype, geen zorgen voor morgen….allemaal ‘normale’ zaken maar niet vanzelfsprekend voor iedereen.Heel dankbaar zijn we voor het feit dat we zoveel mensen (en dieren) blij hebben kunnen maken met eten, het geven van kleding, medicijnen of gewoon een praatje te maken.

In een van de eerste maanden hebben we de CD van Bob Marley aangeschaft en een zinnetje is erg toepasselijk geweest afgelopen maanden en soms dachten we dan ook aan Bob; ‘No worries about a thing, cause every little thing is gonna be alright'….en zo is het maar net, alles komt altijd goed.

We hebben genoten van alle lieve sms’jes, mailtjes en reacties op onze weblog, bedankt daarvoor!! Zondagochtend hadden we na een lange maar voorspoedige reis een fijn weerzien op Düsseldorf met alle familie, geweldig!

Onze reis is ten einde maar voor ons is dit weer een nieuw begin….

Veel besos Martijn y Marcelle

ps; in totaal hebben we 38.964 kilometer afgelegd in de afgelopen maanden!!

Reacties

Reacties

Tio Pepe & Pecora

Deze reis hebben jullie samen "goed" volbracht, doe er nog een paar, maar één hele lange (als je begrijpt wat ik bedoel)

Han

Indrukwekkend, jullie beschouwing op de reis in een ander werelddeel...

Marjan en Eric

Mooi verhaal! Hebben genoten "op de achterbank", het was fijn dit min of meer mee te beleven. Hopelijk is het niet al te zwaar om de dagelijkse gang weer op te pakken...
In concordia draait binnenkort "7days in Havanna"' misschien wel wat voor jullie.
Die "3 little birds" is idd een topper! Blijven zingen! ;-)

psb

Bienvenidos a Holanda !!!

me alegro mucho que han disfrutado tanto de su viaje y tantas experiencias juntos...
nosotros todos hemos disfrutado de sus aventuras y fotos
besos y saludos a los dos

ria fledderus

Lieve Marcelle en Martijn,

Weer hartelijk welkom in nederland.Wat heb ik genoten van jullie verhalen en foto's over van alles wat jullie gedaan en gezien hebben. Een hele levenservaring heb jullie erbij.
Liefs
Ria

Judith

Bedankt dat ik via jullie weblog heb kunnen mee genieten van jullie reis! Ik weet zeker dat er nog vele reizen bij zullen bijkomen, maar voor nu ben ik blij dat jullie er weer zijn ;-)

Dikkek knuffel
Judith

Lotte

Hey globetrotters,

Welkom thuis!! Ik heb genoten van jullie verhalen en prachtige foto's. Tot weer eens, wellicht in Rekem!

Liefs Lotte, Serge en kids.

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!