martijnenmarcelle.reismee.nl

Wilson & Walter

Tijd geleden dat we een verhaal hebben geplaatst, ondertussen veel dingen meegemaakt, gezien en gedaan een korte samenvatting...

In Buenos Aires hebben we de laatste week Spaanse les op IBL afgesloten. Toch wel raar om na vier weken niet meer 'iets te hoeven' en om afscheid te nemen van onze klasgenoten. Uit eten geweest met een aantal Brazilianen. Van Antonio kregen we twee hele mooie orginele (super breekbare) Braziliaanse beeldjes, die reizen vanaf nu met ons mee in een handdoek..(de dag ervoor had Martijn net een pakket van 5 kg naar NLverstuurd). Erg gezellige avond gehad, veel gelachen.

Zaterdag hebben we ons appartement verlaten en de bus naar Rosario genomen, de geboorteplaats van Che Guevara en Lionel Messi. Rosario is de op twee na grootste stad van Argentinie, maar al wel een stuk kleiner dan BA. In Rosario genoten van het strand aan de Parana rivier en de 'autovrije' straat met terrassen. 's Avonds op het terras kwam er een man met een hond naast ons zitten, het was een Nederlander die al 10 jaar in Argentinie woonde. Hij kon veel vertellen over Rosario en de omgeving. We hebben samen wat gedronken, en daarna een rondleiding gekregen door de stad (om 1.00 's nachts samen met hond Wilson:). Uiteindelijk waren we om 2.00 in ons hotel..weer veel wijzer over de stad en een aantal goede tips rijker. Hoe bijzonder de nachtelijke ontmoetingen met mensen. Maandag waren we van plan om naar het eilandje te gaan, maar de veerboot vaarde niet ivm de wind. Het was wel super mooi weer, lichtelijk teleurgesteld liepen we verder, er moest toch vast wel iemand anders naar de overkant gaan?? Op een pier stond een jongenmet kitesurf uitrusting, hem aangesproken en hij vroeg ons een kwartiertje te wachten, een vriend van hem was onderweg, we konden vast wel mee. Zo zaten we driekwartier (=een argentijns kwartier :) later op een mini bootje met dokter Walter, zijn kitesurfvrienden en een hond. Geweldig strand met een bar/terras en uitzicht op de stad en alle kitesurfers. Top!!

Via Buenos Aires zijn we woensdag(de dag dat er in BA een verschrikkelijk treinongeluk plaats vond)naar El Calafate gevlogen. Wat een verschil om vanuit de grote stad in het stille, mooie, schone en koude Patagonie aan te komen. De zomerkleren zijn ingeruild voor de lange broeken en truien en zelfs jassen. Dankzij facebook gisteren uit eten met een klasgenootje uit BA die hier ook is. Vandaag naar de Perito Moreno gletsjer, kippenvel. Groot, indrukwekkend, koud en alleen het geluid al als er een blok ijs naar beneden viel...heel mooi om te zien. Vanmiddag in de supermarkt stonden we naast Brandon & Heather, andere klasgenoten, toeval bestaat niet.

Voor morgen hebben we een auto gehuurd en gaan naar El Chalten. Zondag wacht ons een lange bustrip naar Bariloche, we waren eerst van plan om zelf te gaan rijden, maar dit werd ons afgeraden dus we gaan met de bus ('cama', stoelen die helemaal plat kunnen, dus we houden het wel vol)

Besos vanuit Patagonie

Netjepecora

Wat leuk allemaal al die belevenissen, zou wel willen ruilen. Fijn dat het zo goed met jullie gaat. Het is hier nog winter. Niet meer zo koud, maar vandaag nat en daar houd ik niet zo van. Verlang naar de zomer!!

Netjepecora

Zie net de foto`s. Wat zien jullie er goed uit, Martijn baardje??

Hee, weg baardje!!

Marcelle

Thanks Annet..haha vakantiebaardje! is nu weer weg idd...fijne verjaardag dit weekend!

Karinkarmen

Dag lieve Martijn en Marcelle,

Ik lees nu net jullie verhaal. Vanochtend zagen we inderdaad op het jeugdjournaal het verschrikkelijke ongeluk in BA. moest gelijk aan jullie denken maar gelukkig lees ik nu jullie verhaal. Geweldig wat jullie meemaken. De allerliefste groetjes van de Uilenkinderen, die via jullie site met jullie meereizen. We vieren lekker krokusvakantie en Marcelle, 6 maart op de bres tegen alle bezuinigingen binnen het passend onderwijs. We zullen ook jouw stem laten horen.

Angelique.

Lieve Marcelle en Martijn.
Wat een geweldige reis maken jullie toch. Wens jullie nog veel plezier!
Lieve groeten Angelique

Lotte

Gaaf hoor, wat jullie allemaal meemaken! Ook erg mooie foto's! Grappig om te zien.. van t shirtje naar dikke jas haha! Zou voel je even weer hoe wij er iedere dag bij lopen, in onze winterjas! Maar tis gelukkig niet meer zoo heel koud, pfff.
Geniet ervan! En we appen, skypen.

Dikke kus Lot

Hedwig en Bennie

Hallo Martijn en Marcelle

Wat een schitterende reis maken jullie.
Geniet elke keer weer van jullie verhalen.
Jullie zien er zelf ook geweldig uit.
We kunnen zien dat het goed met jullie gaat.

groetjes uit Deventer

Miriam

Hallo Martijn en Marcelle!

Wat leuk om weer wat van jullie te lezen!!
Kijk elke keer weer uit naar jullie verhalen.
Heel veel plezier nog maar dat gaat vast wel lukken!

Hasta la proxima vez!
Recuerdos Miriam

Enith

Hoi Marcelle en Martijn,

Wat een geweldige foto's. Zo stelde ik me Patagonie ook voor.
Ik kijk uit naar jullie volgende verhaal en natuurlijk de foto's. (een beeld zegt tenslotte meer dan 1000 woorden)

Blijf lekker genieten!

groetjes.

Marlie

Heus niet jaloers ;) Zó'n spijt dat ik niet bij de gletsjers ben geweest..maar fijn dat jullie het gezien hebben :)! Die cama bussen zijn fantastisch, hoef je niet zelf voor te rijden. Nog een Malbecje erbij en je slaapt zo ;)!

Leuk om op deze manier een beetje op de hoogte te blijven! Heel veel plezier in Bariloche (fietstocht is een tip!)!

xx

marcelle

dank je wel allemaal voor de reacties en de fotoruimte, zullen extra foto's plaatsen!! Zijn zeker voorzien van genoeg fotoruimte voor de komende maanden. Op dit moment zijn we in Bariloche, zaterdag gaan we verder richting San Martin de los Andes...
@ Marlie, right, malbecje was met ons mee in de bus ;)